DavisCup2009

Het is ook dit jaar weer gelukt om de Davis Cup tot een goed einde te brengen. We begonnen met 4 wedstrijden voor alle teams en dat is een record aantal want meestal waren het er 2 of 3. Dat leverde meer wedstrijden op. Daarbij kwam dat er ook twee weekenden en één vrijdag niets gespeeld kon worden. We hadden de mazzel dat het lentetoernooi al op vrijdagavond klaar was dus we hadden de hele zaterdag voor onszelf. Gelukkig konden we het aan (vooral ook Peggy) om met 8 teams op één dag alle vier de kwart finales te spelen.

Hier wil ik ook vooral Peggy even bedanken voor het verzorgen van al die teams op al die weekenden. Veel boodschappen gedaan en veel soep gemaakt. Ook dank aan Alice die 2x soep maakte en Sietse die ook een dag soep voor zijn rekening nam.

Hieronder de uitslagen van alle finale wedstrijden en daaronder die van de poulewedstrijden.

Op 24 maart werden de laatste wedstrijden gespeeld: Finales 3e - 4e plaats en de grote Finale om de 1e - 2e plaats: Rusland - Ierland. Vooral die laatste was super spannend. De rust leverde een stand op van 4 - 4 in punten en in games 31-29 (voor Rusland). Dus Rusland ging aan de leiding door een voorsprong van 2 GAMES. De tweede helft was echt precies even spannend. Ook deze eindigde in 4 - 4 in punten en nu 29 - 27 in GAMES. Dus opnieuw 2 GAMES verschil. RUSLAND heeft dus gewonnen met een eindstand van 8 - 8 in punten en 60 - 56 in GAMES. Voor zover ik weet is de finale nooit eerder beslist door de games. Wel zijn er bij Ierland zware vermoedens van Doping en fraude bij Rusland maar ze laten het er maar bij zitten.

Rusland de Winnaar kleiner

 

Links het winnende team RUSLAND !

Het was eindelijk weer prima weer om te tennissen met een lekker zonnetje erbij. Dit geeft mij de hoop dat iedereen volgend jaar weer gaat inschrijven.

Iedereen die in de wedstrijdleiding en de keuken hebben geholpen: Hartelijk dank, Vooral Fred waarop we steeds, ook last minute, een beroep konden doen.
En Annemieke die steeds weer vrijwilligers moest regelen m vervolgens te horen dat er toch niet gespeeld kon worden.

IEDEREEN GRAAG TOT VOLGEND JAAR.

Finale schema met uitslagen
Uitslagen en standen 2017 2018 v9 

  

Ga naar boven