Afgelopen zomer lazen jullie in onze nieuwsbrief over het feit dat wij voor onze zonen Pepijn (21) en Zeno (19) op zoek zijn naar een levende matchende nierdonor voor elk. In de afgelopen maanden is er veel gebeurd, waaronder de achteruitgang van Zeno’s nieren tot de kritieke grens van nog maar 10% nierfunctie. Dialyse is dan niet ver weg meer. Inmiddels had een vriendin (62) van mij (en Joost) zich aangeboden om nierdonor voor Zeno te willen zijn. Na meerdere onderzoeken bleek zij een uitstekende match voor rechtstreekse donatie te zijn. 

Zeno en PepijnOnlangs heeft de transplantatie plaatsgevonden in het AMC te Amsterdam. Dit hebben wij aan heel weinig mensen gemeld. De eerste uren en dagen na de transplantatie zijn namelijk zeer onzeker vanwege mogelijke afstoting. Inmiddels werkt de nier nog steeds uitstekend. En de bijwerkingen van de zware medicijnen (lifelong) zijn min of meer onder controle. Zeno is terug thuis en heeft zelfs zijn 1e college 2e jaars Rechten in Utrecht ook alweer gelopen. Met zijn nieuwe nier heeft hij nu 50% nierfunctie! De komende tijd gaat hij 2x per week terug naar het AMC voor continue onderzoek en het zonodig (naar beneden) bijstellen van de medicijnen. Hij zal daar een jaar lang onder controle blijven. Daarna mag hij terug naar zijn nefroloog (= nierspecialist) hier in TerGooi Ziekenhuis Hilversum.

Met de donor gaat het intussen heel goed. Zij mocht al de derde dag na transplantatie naar huis. Zeno had tijdens zijn 10 dagen AMC-opname vrijwel dagelijks contact met haar. Ze hebben een goeie klik; uniek! Laatst kwam ze samen met haar man hier gezellig op bezoek, ook voor een beetje nabeschouwing. Over een maand hoopt zij haar werk weer te kunnen oppakken. Wij zijn zeer gelukkig met haar, dat begrijpen jullie.

Pepijn studeert vanaf februari jl. voor 5 maanden aan de Melbourne University in Australië. Daar hoopt hij de laatste punten voor zijn bachelor Bedrijfswetenschappen (Wageningen) te halen. Eind juni reis ik naar hem toe. Dan trekken we 2 weken met een auto van Melbourne naar Sydney. Verblijven daar dan nog 4 dagen en vliegen eind juli samen terug naar hier. Voor zijn vertrek heeft Pepijn in Wageningen zijn Engelstalige thesis al ingeleverd. En mondeling, ook in het Engels, verdedigd en afgerond met een 8.

Pepijn heeft momenteel een stabiele nierfunctie van rond de 30%. En hij wordt gezien door een nefroloog aldaar in the Royal Melbourne Hospital. Maar eens zal er voor hem óók een nieuwe nier nodig zijn. Dus we vervolgen onze zoektocht voor de 2e levende nierdonor. En wie weet wellicht met jullie hulp en netwerken……
Kijk ook even naar de bijlage ajb. Dan gaat het wat meer spreken. Je kunt ook informatie vinden via deze link.

Elke uitbreiding van bereik van onze oproep kan de kansen op het vinden van de gewenste 2e kandidaat-donor vergroten. Beste contact met ons alleen per mail ajb: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. familiezenoenpepijn

Hartelijke dank voor alle betrokkenheid, begrip en medewerking.

Vriendelijke groeten,

Liliane TAUDIN CHABOT
Joost, Pepijn en Zeno HEERKENS THIJSSEN

Ga naar boven