Over de jeugdcommissie

Over de Jeugd Ladder

Ladder jeugdWat willen we bereiken?

De ladder is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat de jeugdleden meer wedstrijden gaan spelen. Het voordeel daarvan is dat jeugdleden onderling meer in contact met elkaar komen en niet alleen hun leeftijdsgenoten tijdens de les zien. Bovendien word je van wedstrijden spelen beter en je kunt dingen tegenkomen waar je tijdens de training specifiek op kunt gaan oefenen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Door het jaar zal een aantal ladderzondagen gehouden worden waarop je tegen willekeurige leeftijdgenoten speelt. Met die wedstrijden verdien je punten en die bepalen je plaats op de “ladder”. Ook kun je leeftijdgenoten uitdagen om buiten de ladderzondagen om wedstrijden te spelen. Daar krijg je punten voor die je helpen op de “ladder” te klimmen.

Aan het eind van het jaar worden de hoogste spelers op de “ladder” per leeftijdsgroep uitgenodigd om de MASTERS te spelen. 

 

 

De puntentelling:

 

Spelen op een ladderzondag:                                                                                  20 punten

 

Gewonnen wedstrijd op een ladderzondag                                                             25 punten

 

Een verloren wedstrijd op een ladderzondag                                                          10 punten

 

Spelen op een andere dag dan ladderzondag                                                          15 punten

 

Gewonnen wedstrijd op een andere dag dan ladderzondag                                    20 punten

 

Daag je iemand uit die een of twee plaatsen boven je staat en win je die wedstrijd, dan krijg je hetzelfde aantal punten als die speler en kom je er een plaats boven te staan.

 

De Mini- en ¾ veldspelers

 

Ook voor mini en ¾ veldspelers  is er een ladder.  Omdat nog niet alle spelers zelf hun wedstrijden kunnen tellen zijn de wedstrijden vooralsnog alleen op de ladderzondagen en is het nog niet mogelijk elkaar tussendoor uit te dagen.

De wedstrijden zijn ook korter dan bij de heel-veld spelers. Een wedstrijd is gewonnen als een speler vier games heeft gehaald.
Minibaan roodRode bal
Minibaan oranje-driekwart

Uitslagen

 

Als je op een dag iemand hebt uitgedaagd voor een wedstrijd, (bijvoorbeeld voor of na je training, in het weekend of tijdens de vakantie) bepaal je van te voren hoe je de wedstrijd speelt. Je kunt kiezen uit:

 

  1. Een gewone wedstrijd (beste van drie sets, dus wie het eerst twee sets wint)
  2. Een lange set (1 set tot de acht en bij 7-7 een tie-break)
  3. Een gewone wedstrijd, waarbij je de sets begint op 2-2

 

Ook MAG je games spelen waarbij op deuce het winnende punt wordt gespeeld.

 

Uitslagen kun je doorgeven per sms op nummer 0622655342 of per mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

De Stand

 

Om te kunnen kijken hoe je er voor staat of om te zien wie je kunt uitdagen om een betere positie te krijgen zullen we de stand in het clubhuis ophangen. Heb je goed je best gedaan, dan kun je ook aan bijvoorbeeld je ouders laten zien hoe goed je het doet. We verwachten dus veel activiteit rond het bord, een uitgelezen kans voor een sponsor om een boodschap uit te dragen…  We zijn op zoek naar iemand die wil bijdragen in de kosten, mocht je dus iemand weten laat hem/haar dan contact op nemen met de Jeugdcommissie, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

 

VEEL TENNISPLEZIER!

 

De Jeugdcommissie


Ga naar boven